Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Wednesday, December 31, 2014

Új év váró sós csigák / Savory rolls for the New Year

Az év utolsó napján egy új receptet próbáltam ki, ezek a sós csigák szerintem tökéletesek szilveszterre a hagyományos lencse, virsi mellé ami ilyenkor az asztalra kerül...Boldog Új Évet Mindenkinek!
Hozzávalók:
Tészta:
75dkg liszt
1dl olivaolaj
2-3dl tej
1 kocka élesztő (pici cukor)
1 kiskanál só
Töltelék:
20dkg vaj
2 tojás sárgája

12 dkg sajt
Tetejére:
Felvert tojásfehérje, tökmag
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk a langyos tejben és hozzáadjuk a liszthez, a sóval és olajjal. Az egészet összegyúrjuk és kinyújtjuk még mielőtt elkezdene a tészta megkelni. 1cm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük a vajas krémmel. A krémhez a puha vajat kikeverjük a sóval, tojássárgájával és a sajttal. A tésztát feltekerjük mint a piskóta tekercset két oldalról és amikor összeérünk ketté vágjuk, így két egyforma hosszú és nem túl vastag tekercset kapunk. 1-2cm vastag szeletekre vágjuk és elhelyezzük a sütőlapon. Megkenjük a tetejét a felvert tojásfehérjével és szórunk rá tökmagot. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük amíg szépen megpirulnak, kb 25perc és kész is, lehet enni melegen, hidegen, ahogy jól esik!


Waiting for the new year means I tried a new recipe today. These savory rolls with cheese will make a great snack before dinner or while counting down to 2015. Happy New Year Everyone!
Ingredients:
Dough:
6 cups flour
2/3 cup olive oil
1,5 cup milk
1,5 tablespoon yeast (pinch of sugar)
1 teaspoon salt
Cream:
2 sticks butter
2 egg yolks
Salt
1 cup cheese
Top:
Egg whites, pumpkin seed
Directions:
Start by warming the milk with a bit of sugar and adding the yeast so it starts to rise. Add this to the flour and the olive oil and salt. Mix everything together until you get a nice smooth dough. Roll out imadiately to half an inch thickness and spread the butter cream on it. For this, you just have to mix the softened butter with the egg yolks, cheese and salt. Roll the dough from both ends until they meet in the middle and cut. This way you end up with two rolls that are not so wide. Cut into 1 inch thick pieces and set it on a baking sheet. Egg white wash the top of the rolls and sprinkre with the pumpkin seed.
Preheat the oven to 385 degree and bake until golden brown. It takes about 25 minutes. Enjoy!






No comments:

Post a Comment