Ingredients:
1 eggplant
5-6 pieces of mushroom
2 tomatoes
1 cup tomatoe sauce / puree
1 small onion, 3-4 cloves of garlic
Basil, oregano, italian spices
Handful of baby spinach
Olive oil, salt, pepper
1/2 cup of mozzarella and parmesan cheese mix
Directions:
Start by slicing the eggpant to about 1 inch thick pieces. Place them on paper towel and salt both sides to draw out the water. Let it sit for about 15 minutes. Meanwhile the tomatoe sauce can be prepared. Chop up the onion and garlic and start to cook in olive oil. Add the diced mushroom and seasoning. Fresh herbs are the best, but you can use dried basil, oregano and any italian spice mix. Dice the tomatoes and add it to the mushroom, as well as the tomatoe puree. This will cook to a nice pizza sauce in a little bit.
Blot the eggplant slices dry with paper towel, and place them on a baking sheet. Drizle with olive oil and a bit of pepper. Set the oven to 375 degree F and roast for about 25 minutes. Take it out of the oven, put a tablespoon of the pizza sauce on each slice, place a couple of baby spinach leaves on it, and cover it with cheese. Back in the oven, and broil until the cheese melts, only 2-3 minutes to go.
I served with fresh green salad: colorful, fresh, full of flavors!
Ha egyszerű, gyors, könnyed ebédre vágyunk, a padlizsán pizza tökéletes választás.
Hozzávalók:
1 padlizsán
5-6 fej gomba
2 paradicsom
1 paradicsom püré
1 kis fej hagyma , 3-4 fokhagyma gerezd
Bazsalikom, oregánó
Friss bébi spenót levél (1 maréknyi)
Oliva olaj, só, bors
1 csészényi sajt (reszelt mozarella, parmezán)
Elkészítés:
Szeleteljük fel a padlizsánt ujjnyi vastagságú szeletekre, és sózzuk be mindkét oldalát, hogy levet eresszen. Kb 15 percig hagyjuk, addig el lehet készíteni a szószt. Ehhez az apróra vágott hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és paradicsomot. Kicsit pároljuk, majd jöhet hozzá a paradicsom püré és fűszerezzük ízlés szerint. Olaszos fűszerek mind megfelelőek, de egyszerűen lehet só-bors is. Pár perc alatt kész a pizza szósz.
A padlizsán szeletekről papír törlővel itassuk fel a felesleges vizet amit állás közben kiengedett. Helyezzük egy tepsibe vagy sütő lapra és pár csepp olivaolajjal locsololjuk meg, majd borsozzuk enyhén. 185 fokon kb. 25 perc alatt megsül. Vegyük ki és a kész szószból rakjunk minden szelet tetejére egy evőkanálnyit, majd helyezzünk rá egy-két levél bébi spenótot és szórjuk meg sajttal. Grillezzük pár percig a sütőben az egészet, amíg elolvad a sajt és kész is. Friss zöld salátával különösen finom volt, színes ebédünk lett alig 45 perc alatt!
No comments:
Post a Comment