Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Monday, January 5, 2015

Guacamole / Avokádó krém

I wanted to make the first post of 2015 as green as possible. So I made one of my favorite, guacamole. For a long time, I have not been a big fan of avocados, but this has all changed after my first guacamole. I cannot go back now.

Guacamole ingredients:
2 ripe avocados
1 clove of garlic
Red onion (small piece or a wedge)
Tomatoes (6-8 plum, or 1 regular)
1/2 lemon or lime juice
Salt, pepper
Directions:
As easy as it gets. Cut the avocadoes in half and take out the pit. In a bowl mash the avocados and add all the ingredients to it: the chopped up garlic, onion and tomatoes, mix well together with salt and pepper and the lemon juice. Taste and season it as you like. Serve it with different chips, pita bread or veggies.



Az év első bejegyzését szerettem volna minél zöldebbre készíteni, így az egyik kedvencemet: guacamole-t csináltam ami egy gyors avokádó pástétom. Sokáig nem voltam oda az avokádóért, ami rögtön megváltozott ahogy guacamole közelébe kerültem, és most már nincs vissza út. Érdemes kipróbálni!
Guacamole hozzávalók:
2 avokádó
1 gerezd fokhagyma
Lila hagyma (egy kis fej, vagy csak egy darab)
Paradicsom (1 nagy fej vagy 6-8 koktél)
1/2 citrom vagy lime leve
Só, bors
Guacamole elkészítése:
Az egész művelet 5 percig se tart. Ketté kell vágni az avokádót, kivenni a magot és a husát egy tálba szétnyomkodni. Ehhez jön az összes többi hozzávaló, az apróra vágott fokhagyma, hagyma és a paradicsom valamint a só, bors és a citrus lé. Keverjük össze az egészet, úgy hogy az avokádó krémes állagú legyen és már lehet is tálalni. Különböző chipsekkel, pitával vagy zöldség szeletekkel egy könnyű vacsora, vagy tökéletes előétel lehet.



No comments:

Post a Comment