Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Sunday, January 11, 2015

Green Smoothie / Zöld turmix

A super healthy green smoothie for dinner. I am new on this trend, but excited to learn more and find tips about making green smoothies. Nowadays it is impossible to read blogs or articles about healty living and eating without running into the topic of green smoothies. So of course, I had to try it as well. The basic I follow is below equation:
1 cup liquid + 1 handful of greens + 1-2 cups of fruits (some part frozen) + 1-2 tbsp of extra

Liquid: water, almond milk, soy milk, coconut milk, coconut water, rice milk
Greens: spinach, kale, collards
Fruits: banana, apple, strawberries, kiwi, orange, blackberries, mango, pineapple, peach, raspberries, blueberries, grapefruit
Extra: chia seed, ground flexseed, sesame seed, avocado, coconut oil, peanut butter, almond butter, cinnamon, ginger, lemon juice
You should blend first the liquid with the green and then add the fruits and the extra ingredients. It is done in about 3 minutes, even if you have to peal apples or ground some flexseed. So far I enjoy it and all the different smoothies I tried turned out great! I found that some fruits being frozen gives it the nice cool smoothie feel, but I am sure even without that it is great.




Még csak most kezdek igazán ismerkedni a Green Smoothie azaz Zöld Turmix trenddel, ami úgy tűnik felfelé ágazik és nem lehet elmenni egészséges táplálkozással foglalkozó blog vagy cikk mellett úgy, hogy ne legyen a green smoothie említve. Így muszáj volt nekem is ráugranom a témakörre. Az eredmény eddig jeles, nagyon tetszik és a legjobb, hogy kedvem szerint variálhatom. Az alábbi egyenlet szerint állítom össze a turmixot:

1,5 dl folyadék + 1 maréknyi zöld levél + 1-2 csészényi gyümölcs (részben fagyasztott) + 1-2 ek extra hozzávaló
Folyadék: víz, mandula tej, szója tej, kókusz tej, kókusz víz, rizs tej
Zöld: spenót levél, kelkáposzta levél, cékla levél
Gyümölcs: banán, alma, eper, kiwi, narancs, szeder, mangó, ananász, barack, málna, áfonya, grapefruit
Extra: chia mag, őrölt lenmag, szezámmag, avokádó, kókusz olaj, mogyoróvaj, fahéj, gyömbér, citromlé
Turmix gépbe a folyadékot keverjük össze a zöld levelekkel majd adjuk hozzá a gyümölcsöket és az extra hozzávalókból, amit szeretnénk. Az egész 3 percet se vesz igénybe, még ha almát kell pucolni vagy lenmagot őrölni is. Tapasztalatom szerint ha a gyümölcs egy része fagyasztott, akkor nagyon finom, de biztos e nélkül is remek turmixot kapunk. Az egészben azt élvezem a legjobban, hogy variálni lehet és mindegyik különleges lesz a benne lévő gyümölcs, zöldség kombinációnak köszönhetően. Érdemes kipróbálni, hamar rászokik az ember!


No comments:

Post a Comment