Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Wednesday, February 4, 2015

Mindennapi reggelim, a zab I. / Oat for breakfast I.

Évek óta heti legalább ötször zabot reggelizek valamilyen formában. Ennyi idő éppen elég is volt ahhoz, hogy végtelen féle ízben és formában kipróbáljam.
Alapvetően azért szerettem meg, mert rendkívül tápláló és edzés előtt is bármikor el tudom fogyasztani anélkül, hogy utána azt érezném, hogy dugig vagyok és mozdulni sem bírok.
Ebben a bejegyzésben az egyik kedvencemet írnám le, a zabpalacsintát, amit szintén végtelen sokféleképpen el lehet készíteni. Sokan vannak, akik nem szeretik a spenótot, így  ők azt elhagyhatják és tehetnek bele például banánt.

Spenótos zabpalacsinta
Hozzávalók:
½ bögre natúr zab
1 tojás
1/2 bögre víz
1 marék friss spenót
Opcionális hozzávalók:
¼ teáskanál fahéj, ½ banán vagy 1/2 reszelt alma, de lehet bele tenni akár áfonyát is


Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Az állagának olyannak kell lennie, mint az amerikai palacsinta. Ha túl híg lett, akkor tegyünk még bele egy kis zabot, ha pedig a zab nagyon sok vizet beszívott, akkor még adhatunk hozzá kis vizet.
Melegítsünk fel egy teflont (zsiradékot nem használunk) és öntsünk kis korongokat a serpenyőbe. Amikor elkezd buborékozni a tészta  teteje, akkor megfordíthatjuk őket és így sütjük meg mind a két oldalukat. Mellé a legjobb a friss gyümölcs, de nagyon finom mogyoróvajjal, juharsziruppal vagy lekvárral is.



I have been eating oat for breakfast for many years which has allowed me to test it in different ways of preparing it, and many falvoring varieties. Basically, I fell in love with it because it is a nutritious food that I can eat before working out without the feeling of a being too full and unable to move my body. I wanted to share my all time favorite recipe in this post, the oat pancake which can be done in many different ways as well. Some people are not a fan of spinach, but that can be substituted with banana for example.

Oat pancake with spinach
Ingredients:
1 cup rolled oats
1 egg
1 cup water
1 handfull spinach
Additional ingredients:
¼ teaspoon cinnamon, ½ banana or 1/2 apple, or some bluberries

Directions:
Mix all the ingredients in a food processor, until you get the texture of regular pancake batter. If it is too watery, add more oats, or if the oats have consumed too much water add more liquid to the mix. Heat a nonstick skillet (no oil/butter needed) and pour small round pancakes into it. When the top starts to bubble, you can flip it over and bake the other side as well. The best garnish is fresh fruits, but great with peanut butter, maple syrup or jam as well.







No comments:

Post a Comment