Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Monday, February 23, 2015

Lunch ideas / Kedvcsináló

This post is little bits of my kitchen in the last days. So it is not one recipe, just ideas by what you can be inspired.
So let's see what was cooking...

Roasted brussels sprouts: simply cut the veggies in half, bake it in the oven at 375 F until they start to grill and then serve it on the side of any dish of fish or meat. I can snack on it plain, but you should try it with tahini dressing, it is simply delicious.
Tahini dressing: blend 2 tablespoon tahini sauce with a bit of water and olive oil, season with parsley, garlic, salt and lemon juice. I had it with the roasted brussels sprouts and then the left over was used as salad dressing the next day, which made the basic green salad taste great.
Grilled shrimp with asparagus: heat 1 tablespoon of butter, add chopped up garlic to the skillet and then grill the asparagus and shrimp in it for a couple of minutes. Sprinkle with salt, pepper and drizle with some lemon juice. Perfect lunch with rice, pasta, or any kind of salad.



Ez egy rövid kedvcsináló bejegyzés, pár kép az elmúlt napokból a konyhánkból. Nem konkrétan egy fogás receptje, csak ötletek, amit kíválóan lehet variálni.
Nézzük mi készült...
Grillezett kelbimbó: vágjuk félbe a kelbimbókat és helyezzük egy sütőlapra, 175 fokon süssük amíg elkezd barnulni, és már megpuhultak. Tökéletes köret bármilyen hal vagy hús fogás mellé. Én elnassolgatom akár magában is, de tahini öntettel meglocsolva még fantasztikusabb volt.
Tahini öntet: keverjünk össze 2 evékanál tahini szószt egy kevés vízzel és oliva olajjal, majd adjunk hozzá petrezselyem zöldjét, két gerezd fokhagymát, sót, és citromlevet. Aprító gépben könnyen semleges krém/öntet állaga lesz. A kelbimbóval nagyon finom volt, a maradékot pedig másnap egy nagy adag friss zöld salátára öntöttem, ami megbolondította a szokásos salimat.
Grillezett spárga és garnélarák: melegítsünk egy serpenyőben egy evőkanálnyi vajat és dobjunk rá két gerezd fokhagymát felaprítva. Ehhez jöhet a spárga majd a rák, és pár perc alatt kész az egész. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, valamint mehet rá egy kis citromlé. Ebédre tökéletes rízzsel, tésztával vagy bármilyen salátával.







No comments:

Post a Comment