Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Tuesday, February 10, 2015

Chickpea salad with tahini / Csicseriborsós saláta tahinivel

The though of chickpea, tahini and lemon reminds me instantly of hummus, but this time I wanted to make a salad along the same idea. So this colorful, rich side dish was made, which I could eat as the main course personally.
Ingredients:
1 1/2 cups chickpeas (cooked, or 15oz can)
1/2 cucumber
2-3 tomatoes
1/4 cup parsley
Dressing:
1/4 cup tahini sauce
1/4 cup water
1 lemon (juice + 1/2 zest)
2 scallions
1/4 cup parsley
Salt, pepper
Directions:
Prepare the dressing by whisking all the ingredients together. The easiest way to do it is in a food processor or imersion blender. You should get a smooth textured salad dressing. Taste and season more if needed.
In a larg bowl toss the chickpea, diced cucumber and tomatoes together and add the chopped parsley. Drizzle with part of the dressing, combine and then add more of the tahini sauce if needed. Ready to serve, next to a grilled fish or chicken dish I think it is a perfect match.


A csicseriborsó, tahini és citrom kombinációról mindig a hummus jut eszembe, amit nagyon szeretek de most salátát szerettem volna csinálni ezekből. Szóval megszületett ez a köret, amit én személy szerint magában is el tudok képzelni, edzés után elcsipegetni tökéletes lesz.
Hozzávalók:
400g csicseriborsó
1/2 kígyóuborka
2-3 paradicsom
Maréknyi petrezselyem zöldje
Öntet:
2-3 ek. Tahini szósz
3 ek. víz
1 citrom (leve + 1/2 reszelt héja)
2 szál újhagyma
Kevés perezselyem zöldje
Só, bors
Elkészítés:
Kezdjük az öntet elkészítésével. Ehhez egyszerűen össze kell önteni a hozzávalókat, a zöldeket felaprítani és aprító gépben krémes állagúra kevertetni. Kóstoljuk meg és sózzuk, borsozzuk ha még szükséges. Egy halvány zöld krémes öntetet kell kapnunk.
A salátához vágjuk össze a paradicsomot és uborkát kis kockákra, adjuk hozzá a csicseriborsót és a felaprított petrezselyem zöldet. Forgassuk össze, majd az öntetből adjunk hozzá, oszlassuk el és ha még szükséges adjuk több öntetet. Kész is, lehet tálalni. Szerintem egy grillezett hal vagy hús étel mellett tökéletes a friss, citrusos ízvilágú saláta.

No comments:

Post a Comment