Ingredients:
1 cup brown rice
Olive oil
Salt, pepper, ginger (ground or fresh)
1/2 lb shrimp (250g)
1/2 yellow onion
2 cloves garlic
2 eggs
2-3 carrots
1 cup frozen peas
1/2 cup corn
1 cup leek
Soy sauce
Directions:
Start by cooking the brown rice as you usually prepare it. I add twice as much water to it as the rice, so this time 1 cup rice and 2 cups water, bit of seasoning and slowly cook it for about 45 minutes. The shrimp should be taken out of the freezer or washed if they are fresh. In a pan heat some olive oil, add the minced onion and garlic and cook for a bit. Add the vegetables: the chopped carrots, the peas, the corn and the leek. Season it with salt, pepper, ginger and a dash of soy sauce. Do not over cook it, but have the vegies be ready. In a different pan, also heat olive oil and cook the shrimp for just a minute or two until they turn pink. Once all the different ingredients are ready (rice, vegetables, shrimp) you can take out a wok or bigger non stick pan and heat some oil.
A zöldséges tojásos sült rízs az egyik kedvenc, ázsiai ételem, amit különböző zöldségekkel akár minden nap el tudnék fogyasztani. Most garnélarák is került hozzá, amitől még finomabb lett.
Hozzávalók:
1 bögre barna rízs
Oliva olaj
Só, bors, gyömbér (őrölt vagy friss felaprítva)
250g garnélarák
1/2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
2-3 répa
1 csészényi fagyasztott borsó
1 csészényi kukorica
1/2 póréhagyma
Szójaszósz
Elkészítés:
Kezdjük a rízs elkészítésével, ahogy máskor is tennénk. Én egy csésze rízshez kétszer annyi vizet teszek és alacsony lángon kb. 45 percig főzöm, kicsit megsózva (vegeta), hogy legyen íze. A rákot vegyük ki a fagyasztóból, vagy mossuk meg ha friss és várakozzon egy tálkában, ez lesz az utolsó amit megsütünk. Egy serpenyőben melegítsünk kicsi oliva olajat és tegyük rá a felaprított hagymát és fokhagymát. Főzzük pár percig, majd mehet rá a zöldség: a felkarikázott répa, póréhagyma, a borsó és a kukorica. Fűszerezzük ízlés szerint, só, bors, őrölt/reszelt gyömbér és szójaszósz. Ne főzzük túl a zöldségeket, de legyenek elég puhák, mert a végén a többivel együtt már csak össze kell forgatni majd. Egy másik kicsi serpenyőben szintén melegítsünk olajat és 1-2 perc alatt süssük rózsaszínre a rákokat. Tényleg csak 2 perc az egész, különben nem lesz jó állaga.
Ha minden összetevő kész van (rízs, zöldség, rák), akkor melegítsük fel a wokot, vagy egy nagy serpenyőt, kicsi olajon süssük a rízst, majd tegyük hozzá a felvert tojást és oszlassuk el. Ehhez jöhet a zöldség és a garnélarák, forgassuk össze az egészet, adjunk hozzá még szójaszószt és már kész is. Lehet tálalni frissen forrón.
No comments:
Post a Comment