Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Saturday, January 10, 2015

Pancakes / Palacsinta

Beautiful sunny saturday morning: got up fresh and decided to make pancakes, with coconut flour to mix things up. It is really easy and after a bit of experimenting with the consistency of the batter, I think these turned out yummie. Not the traditional pancake texture, it will be a bit drier because of the coconut flour but you can eat it with maple syrup or anything that you usually eat pancakes with and I am sure you will enjoy.
Ingredients:
4 eggs
4 tsp coconut flour
1 cup almond milk
Coconut oil for baking
Directions:
Beat the eggs and add the flour to it, and then as much milk as it needs. The batter should be smooth and a bit thick. Pour 1-2 tablespoon of batter into pan and fry them on both sides to golden brown. Serve it with fresh fruit, maple syrup, butter, nuts...it is all up to you. Delicious with morning coffee!




Gyönyörű napsütéses szombat reggel: úgy döntöttem tökéletes időpont amerikai palacsintát sütni, kókusz liszttel, hogy ne maradjon el a kísérletezés. Szerintem nagyon finom lett, még ha nem is a megszokott palacsinta sült ki belőle, mert a kókusz liszttől kicsit sűrűbb és szárazabb lett de ezen könnyen lehet segíteni sziruppal, vajjal, lekvárral, friss gyümölcsökkel. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek kókusz liszt
1-1,5 dl mandula tej
Kókusz olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást verjük fel és adjuk hozzá a lisztet majd annyi tejet amennyit felvesz. A tésztának kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos magyar palacsinta tésztának, de az első palacsinta sütése után még lehet korrigálni, elrontani nem lehet. 1-2 evőkanálnyi tésztát a meleg kókusz olajos sütőlapra teszünk és mindkét oldalát megsütjük a kis tenyérnyi méretű palacsintáknak. Nagyon hamar kész és különösen finom a reggeli kávé mellé, mindenféle gyümölcsökkel, lekvárral, juharsziruppal fel lehet még jobban dobni.



No comments:

Post a Comment