Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Thursday, October 22, 2015

Zuchinni pasta with pesto / Pestós cukkini spagetti

No it does not taste like pasta. But it does taste good. Fresh crunchy zucchini used as "pasta" is a really light and healthy choice for the ones who prefer to stay away from pasta, or just want something different. I am the latter.
Ingredients:
2 zucchinis
2 cups of basil leaves
3 cloves of garlic
Olive oil, parmesan, pine nuts, salt (this is all based on your taste, you will see the texture once you add the ingredients, just start throwing everything in the food processor)
A handful of cherry tomatoes
Directions:
Start by spiraling the zucchini. I have a machine for this, but you can also use a veggie peeler or even a regular knife to make thin slices like spaghetti. Set the zucchini pasta aside and make the pesto sauce. Use fresh basil leaves, wash them and throw it in the food processor. Add the garlic, the pine nuts, shredded parmesan and seasoning. Blend and add olive oil until you get a creamy texture. Done. Heat a bit of olive oil in a skillet and add the zucchini, fold it a couple of times so it warms up and pour the pesto on it. 2-3 minutes and it is ready. You don't need to cook the zucchini it just has to be warm, so it stays fresh and crunchy. I added half cherry tomatoes to add some color and served hot. You can shred more cheese on top, as you like.


Nem, ez nem helyettesíti a tésztát, nem állítom. De nagyon finom. És főleg jó alternatíva azoknak akik olyan olyan okokból kifolyólag kerülik a tészta féléket, vagy csak valami újra vágynak. Én a második táborba tartozok és nagyon ízlett.
Hozzávalók:
2 cukkini
3 marék bazsalikom levél
3 gerezd fokhagyma
Oliva olaj, parmezán sajt, fenyőmag, só (ez mind érzéssel, nem tudom megmondani hány szem fenyőmag, én csak elkezdem szórni a hozzávalókat és amikor az állag megfelelő kész)
Pár szem koktél paradicsom
Elkészítés:
Kezdjük a cukkini átformálásával spagettivé....nekem ehhez van megfelelő eszközöm ami spirál alakban szeleteli vékonyra a zöldséget, de teljesen jól használható egy zöldség pucoló vagy éles kés is, amivel keskeny csíkokat tudunk vágni. Ha ez kész tegyük félre és készítsük el a pestó szószt. Mossuk meg a bazsalikom leveleket és tegyük az aprító gépbe, ehhez jön a fokhagyma, a reszelt parmezán sajt, fenyőmag és só...dolgoztassuk a gépet majd adjunk hozzá oliva olajat hogy krémes állaga legyen. Ennyi. Kész. Melegítsünk egy serpenyőben oliva olajat, forgassuk bele a cukkinit és mehet rá a pestó. Az egész pár perc, nem kell megvárni, hogy megfőjön a cukkini, maradjon inkább friss ropogós. Én dobtam rá pár szem félbe vágott paradicsomot a szín kedvéért, és már kész is. Forrón lehet tálalni, még mehet rá kis reszelt sajt és garantált a siker.




No comments:

Post a Comment