Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Thursday, March 26, 2015

Avocado pasta / Avokádós tészta

So to continue the addiction of avocados...I was talking to Ildi and she explained her avocado-day (avocado spread on toast, avodaco in chocolate oatmeal...and on pasta), from which I got inspired and tried the avocado pasta myself. It is so creamy and amazing, a new addiction is on the horizon for sure after guacamole, avocado chocolate mousse and just plain avocado in any way.
Ingredients:
2 avocados, ripe
1/2 cup basil leaves
6-8 cherry tomatoes
2 cloves garlic
2 tablespoon lemon juice
Salt, pepper
1/3 cup olive oil
12 oz whole wheat spaghetti (or pasta of choice)
1/3 cup pine nuts
Directions:
Start by boiling water for the pasta, and start cooking it as the direction says on the packaging. While the pasta is getting ready, prepare the creamy avocado sauce. Half the avocados, take the pit out and spoon it into a blender/food processor. Add the garlic, basil and season it with salt and pepper. Start blending it and then add the olive oil until creamy. That's done. Set it aside. In a skillet, heat a bit of olive oil and toast the pine nuts and then add the diced tomatoes. I took this out of the skillet, set it aside as well. The pasta was done by this time which I transfered to the skillet, added the avocado cream, combined it and added a couple tablespoons of pasta cooking water to make it even creamier. Toss the nuts and tomatoes on top of the pasta, and serve. You can sprinkle with some grated cheese but I found this so rich in taste, I had it like that and it is delicious.



Az avokádó mánia következő állomása a tészta lett...Ildivel beszélgettem szokás szerint valamelyik este és azt ecsetelte, hogy aznap minden formában avokádó volt a menü (piritósra kenve, csokis zabkásába keverve majd tésztaként), szóval nekem is muszáj volt kipróbálni. Az eredmény egyértelmű, újabb kedvenc avokádós finomságra bukkantunk, a guacamole és avokádó csoki mousse után...
Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 maréknyi bazsalikom levél
6-8 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
Só, bors
3-4 evőkanál olivaolaj
2/3 csomag teljes kiörlésű spagetti (vagy amilyen tésztát szeretnénk)
1 maréknyi fenyőmag
Elkészítés:
Tegyük fel a vizet forrni a tésztának, és a csomagolás szerint főzzük meg. Amíg ez készülőben, addig meg lehet csinálni minden mást. Az avokádó krémhez tegyük aprító gépbe az avokádót, a fokhagymát és a bazsalikom leveleket, sózzuk borsozzuk meg és keverjük össze. Majd adjuk hozzá az oliva olajat, amitől sima krémes állagot kell kapnunk. Ez kész is. A paradicsomokat végjuk félbe. Egy serpenyőben minimális oliva olajat hevítsünk fel és pirítsuk meg a fenyőmagot, majd adjuk hozzá a paradicsomokat. Én ezt kiszedtem egy külön tálkába amikor kész lett. Közben a tészta is megfőtt, és ezt átszedtem a serpenyőbe, ráraktam az avokádó krémet és összekevertem. Pár evőkanál tészta főző vizet is hozzá adtam, hogy még krémesebb legyen. Már csak rá kellett a tetejére szórni a magokat és paradicsomot és lehetett is tálalni. Meg lehet szórni reszelt sajttal is a tetejét, de szerintem olyan intenzív az ízvilág, hogy nincs szükség rá.

No comments:

Post a Comment