After the ricotta cookies tasted so delicious and fluffy, I wanted to make a cake...with raspberries and a bit of almond, I don't think you can go wrong here.
Ingredients:
1 1/2 cups (210 grams) all-purpose flour
1 cup (180 grams) sugar
2 teaspoons baking powder
3/4 teaspoon salt
3 large eggs
1 1/2 cups ricotta (200 grams)
1/2 teaspoon vanilla extract
1/2 cup (1 stick) unsalted butter, melted
6 ounces fresh raspberries (180 grams)
Directions:
Preheat oven to 350° and line a 9”-diameter cake pan with parchment paper. Mix together the flour, sugar, baking powder, and salt in a large bowl. In a separate container, whisk the eggs, ricotta, and vanilla until smooth. Combine the flour with the ricotta mixture until well blended. Fold in the melted butter and then add most of the raspberries and fold those into the mix. Don't overmix the cake batter. Put batter into the pan and sprinkle with the raspberries and some almond slices. Bake cake until golden brown or stick a fork in and see if it does not stick anymore, 50–60 minutes until done. Let it cool and then take it out of the pan. Enjoy!
Érdekes, hogy Amerikában a túró torta nem divat, sőt mivel a neve sajt ezért hülyén is néznek az emberre, ha túrórudiról vagy egyéb édességről beszél...de a ricotta sajt elfogadott, és tortát sütnek belőle, ami véleményem szerint nagyon közel áll a túróhoz. Lényeg a lényeg, ma torta lett ebből a sajtból, málnával és mandulával. Szerintem nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
210 gramm liszt
180 gramm cukor
2 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál só
3 tojás
200 gramm ricotta sajt
1/2 teáskanál vanília aroma
120 gramm olvasztott vaj
180 gramm málna
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175fokra és béleljünk ki egy torta formát sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és sütőport egy tálban. Egy másikban pedig keverjük habosra a tojást, ricottát és vaníliát, amig krémes állaga nem lesz. A két tálat öntsük össze és óvatosan keverjük el, hogy homogén tésztát kapjunk. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és ezzel is keverjük simára, majd mehet bele a málna nagy része. Óvatosan csak forgassuk a tésztába, hogy ne törjön össze a gyümölcs. Öntsük a tésztát a tortaformába, a tetejét spatulával egyengessük el és a maradék málnát, mandula szeleteket szórjunk a tetejére. Mehet a sütőbe, 50–60 perc alatt kész, mikor már aranybarna a teteje és nem ragad a villához a tészta, ha beleszúrunk. Vegyük ki, hagyjuk meghűlni és tálalhatjuk is!
No comments:
Post a Comment