Ingredient:
1 stick butter (1/4 pound) softened
1 cup sugar
1 egg
1/2 container ricotta cheese (half of a 14 oz)
1 tablespoon vanilla extract
2 cups flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1 cup chocolate chips
Shredded coconut
Directions:
Preheat the oven to 350 degree F. Cream the butter and sugar until well combined. Add the egg, ricotta and vanilla. Mix well. In a separate bowl, mix flour with baking powder and baking soda. Add the flour mixture to the ricotta and combine until you get a smooth consistency. It should be as thick as cookie dough. Scoop teaspoon size balls to a baking sheet, leaving some space between them to grow and bake for about 10 minutes. Allow them to cool after you take them out of the oven, and then dip it in melted chocolate or glaze it and sprinkle with anything of your choice. It was a big hit in my house!
Volt egy fél doboz ricotta sajt a hűtőben amivel kezdeni kellett valamit...így született ez az egyszerű teasüti, ami új kedvenc lett. Csokiba mártva kókusszal. Kávé mellé tökéletes.
Hozzávalók:
10 dkg margarin
1 csésze cukor (1,5dl csésze a mérőeszköz)
1 tojás
20 dkg ricotta sajt
1 evőkanál vanilia aroma
2 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanáll szódabikarbona
10 dkg csokoládé
Kókusz reszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A cukrot és puha vajat keverjük össze és adjuk hozzá a tojást, ricottát és vanilia aromát. Egy másik tálba keverjük el a lisztben a szódabikarbónát és sütőport. A kettőt vegyítsük össze és addig keverjük amíg homogén masszát kapunk. Teáskanálnyi tésztából halmozzunk kis kupacokat egy sütő lapra, pár centi távolságra, hogy meg tudjanak nőni és süssük 10percig. Ha kivettük és kihült belemárthatjuk csokiba, kókusszal megszórva, magokkal vagy amit szeretnénk. Nálunk nagy sikere volt!
No comments:
Post a Comment