Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Saturday, April 2, 2016

Egg muffins / Tojás muffin

These breakfast muffins are basically scrambled eggs baked in muffin forms...it is really easy and fast and makes a perfect dish to take to brunch or have it for a big family breakfast...the options are endless, here is my variety with cheese, spinach, tomatoes.
Ingredients: (for 12 muffins)
10 eggs
Salt, pepper
1/2 cup cheese
Handful of spinach
2 small tomatoes or a handful of grape tomatoes
Coconut oil spray (or butter/oil)
Directions:
Scramble the eggs in a bowl and season it with salt, pepper. Chop up some tomatoes, grade your favorite cheese and start filling the muffin forms. I sprayed the muffin tin with coconut oil, and filled some with just the eggs, then some were with cheese and last but not least spinach and tomatoes. Fill the muffin forms and put it in the oven for 25 minutes at 375 degrees. All of it was a hit. It is great out of the oven while still hot but I also like it when they get room temperature. Enjoy.


Tojásrántotta muffin formában sütve. Ezek a muffinok olyan egyszerűek, ahogy hangzanak, de annál finomabb.
Hozzávalók:
10 tojás
Só, bors
5-10dkg reszelt sajt
Egy maréknyi friss spenót levél
2 kicsi paradicsom vagy egy maréknyi koktélparadicsom
Kókusz zsír vagy egyéb zsiradék kikenni a muffin formát
Elkészítés:
Szó szerint 10 perc alatt kész, plusz a sütés, de az egész nagyon egyszerű. Verjük fel a tojásokat egy tálban és sózzuk, borsozzuk, mintha rántottát készítenénk. Reszeljük le a kedvenc sajtunkat, vágjuk apró kockákra a paradicsomot és kezdjük megtölteni a kiolajozott muffin formákat tojással. Én csináltam párat ami csak sima tojás volt, aztán volt sima sajtos és végül pedig amiben került minden, sajt, paradicsom és spenót is. Rakjuk a sütőbe 180 fokon, kb 25 perc és kész. Tálaljuk melegen. Nekem ízlett mikor kihült pár óra elteltével, de ez egyén függő. Nálunk sikeres volt.




No comments:

Post a Comment