Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Sunday, August 30, 2015

Raw chocolate pudding / Nyers csoki puding

The easiest way to satisfy chocolate cravings is by grabbing a banana, an avocado and cocoa powder. Rich, fluffy raw pudding under 5 minutes.
Ingredients:
1 ripe avocado
1 banana
6 tablespoon unsweetened cocoa powder
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon vanilla extract
(little bit of honey if you don't like bitter chocolate as much as I do)
Directions:
Cut the avocado in half, remove pit and spoon the fruit into a food processor. Slice the banana and start processing until you get a smooth texture. Add the cocoa, cinnamon and vanilla and blend again until well combined. Easy as that, you have a fluffy pudding. I like to put it in the fridge for 30 minutes before serving and usually add some fresh fruit or nuts, but this part is totally up to you. The star fruit was a perfect combination, both because of the color and the flavor.


A legegyszerűbb módja a csokoládé vágy enyhítésének ha fogsz egy banánt, egy avokádót és cukrozatlan kakaó port. Ebből születik a nyers csoki puding.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 banán
6 evőkanál kakaó por
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vanília aroma
(esetleg egy kevés méz, ha nem szereted annyira az igazi étcsokit, mint én)
Elkészítés:
Vágjuk félbe az avokádót és kanalazzuk egy aprító gépbe a belsejét. Ehhez jöhet a karikázott banán és keverjük össze a géppel amig sima állagot kapunk. Adjuk hozzá a kakaót, a fahéjat és a vaníliát majd addig keverjük amig teljesen homogén nem lesz. Ennyi az egész, kész is a könnyed pudding. Én általában friss gyümölccsel - most csillag gyümölcs - vagy magokkal párosítom, de ez már teljesen ízlés kérdése.


No comments:

Post a Comment