Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Sunday, August 16, 2015

Raw chocolate bark / Házi csokoládé

I had a pomegranate sitting around, so I though I would make a quick desert using it, which ended up being a really easy home made chocolate bark with pomegranate and sea salt.
Ingredients:
2/3 cup cacao powder
1/3 cup coconut oil
1/2 cup maple syrup
1 pomegranate
1 teaspoon sea salt
Directions:
Mix the first 3 ingredients (cacao, coconut oil and maple syrup) in a mixing bowl until you get a smooth consistency. Line a pan with parchment paper or cling wrap and pour chocolate into it. The pomegranate seeds go on top, you can push them into the chocolate with a spoon and sprinkle with sea salt. Of course the possibilities are endless when it comes to flavors and additional ingredients...put it in the freezer for 20 minutes and then brake the chocolate into pieces. Enjoy your quick, healthy, home made chocolate barks.
Side note: Getting the seeds from the pomegranate fruit can be a hassle, but if you fill a bowl with water and cut it up in the water it is much easier. Once you have smaller pieces you can take the outside and inside with parts from the seeds which will flow on top of the water and the seeds sink, which makes it easy to separate and at the end you will have the clean seeds, no mess around you.


Volt itthon egy gránátalma, amiből valami édességet szerettem volna csinálni...végül egy pofon egyszerű, gyors házi csoki lett belőle.
Hozzávalók:
2/3 csésze (2dl-es csésze) kakaó por
1/3 csésze kókuszolaj
1/2 csésze juharszirup (vagy méz)
1 kiskanál tengeri só
Elkészítés:
Az első három hozzávalót (kakaó, olaj, édesitő) keverjük simára egy tálban. Egy edényt béleljünk ki fóliával és öntsük bele a csokoládét. A gránátalma magok egy részét szórjuk rá, és nyomkodjuk a csokiba egy kanállal. Szórjuk meg sóval és kész is. Persze a lehetőségek végtelenek az ízek és hozzávalók területén, lehet kísérletezni szabadon. Helyezzük a fagyasztóba 20 percre majd törjük darabokra a csokit és fogyasszuk.
A gránátalma felbontása macerás lehet, de ha egy nagyobb tálba rakunk vizet és abban vágjuk fel a gyümölcsöt akkor gránátalma lé fröcskölés nélkül tudjuk eltávolítani a héját és a belső fehér részeket a magok körül. Ezek a víz tetején fognak úszni, a magok pedig elmerülnek ami könnyűvé teszi a szétválasztást és a végén a tiszta magokhoz jutunk ha leszűrjük a vizet.







2 comments: