Beet cake for inspiration.

Beet cake for inspiration.

Tuesday, April 14, 2015

Avocado bean hummus / Avokádó bab hummusz

Another quick dinner idea. I made this in about 10 minutes this afternoon and enjoyed it with veggies/pita chips for dinner. The avocado made the hummus so creamy, I can only recommend it.
Ingredients:
1 can white beans (14oz, rinsed)
2-3 cloves garlic
1 ripe avocado
1/2 lemon's juice
Salt, hint of cayenne pepper
1-2 tablespoon olive oil
Directions:
Rinse the canned beans with water and lut it in a food processor. Add the garlic, the avocado, lemon juice, a pintch of salt and just a bit of cayenne pepper and blend. You will see how the consistency and add olive oil accordingly. The avocado makes a smooth texture, so you do not need much oil for the creaminess. When done put it in a container and set it in the fridge for a while. Serve with tortilla/pita chips, or any vegetables you usually have dip with.


Mai vacsora ötlet: újabb nagyon gyors krém...avokádós fehér bab hummusz. Nem egész 10 perc szükséges és kész is a vacsi vagy vendégváró egyszerű krém.
Hozzávalók:
1 konzerv fehér bab (400g, lemosva)
2-3 gerezd fokhagyma
1 érett avokádó
1/2 citrom leve
Só, kicsi paprika
1-2 evőkanál oliva olaj
Elkészítés:
Mossuk le a babot és rakjuk bele egy aprító gépbe. Mehet hozzá a fokhagyma, az avokádó, a citromlé, egy csipet só és pici paprika. Keverjük össze és adjunk hozzá egy kanálnyi oliva olajat. Az avokádótól nagyon krémes állaga lesz a hummusznak, így már nem kell sok olaj hozzá. Tegyük egy edénybe és kicsit pihentessük a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Nagyon finom bármilyen zöldséggel, piritóssal, pita chipsszel vagy akár szendvicskrémnek is tökéletes.

No comments:

Post a Comment