Tuesday, February 2, 2016
Raspberry oat cake / Málnás zabsüti
A very quick and delicious raspberry cake which fits even into a triathlete's healthy nutrition plan.
Ingredients:
300 g Raspberry
300 g Oat
100 g Butter, plus extra for greasing
1 pinch of salt
75 g xilit/honey
1 teaspoon of cinnamon
Instructions:
Heat the oven to 200-220° C and grease the baking tray with butter.
Melt the butter in a saucepan. Put the honey/xilit, the oat, the cinnamon and the pinch of salt to the butter and mix them together. Cook it on a lower heat for a couple of minutes. Take it off the heat and set aside.
Mash the raspberries with a fork.
Press the half of the oat mix into the tray. Spread the mashed raspberries on top and cover it with the other half of the oat mix. Put it in the oven and bake it for 15 minutes or until golden.
Pár hónap után ismét egy egészséges recept ami belefér egy triatlonos receptkönyvébe is.
Alapanyagok:
300 g málna
300 g zab
100 g vaj, plusz egy kicsi a tepsi kikenéséhez
1 csipet só
1 kk. fahéj
75 g xilit/méz
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt 200-220° C fokra és vajazzunk ki egy kb. 20x30-as tepsit.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Keverjük bele a mézet/xilitet, a zabot, a fahéjat és adjunk hozzá egy csipetnyi sót. Lassú lángon addig kevergessük amíg a zab egy kicsit megpirul. Ezután vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre.
A málnát egy villával nyomkodjuk össze egy tálban, amíg az kenhetővé válik.
A zab felét tegyük a kivajazott tepsibe, oszlassuk el egyenletesen és egy pohár segítségével tömörítsük. Ezt követően kenjük rá a málnát, a zab másik felét pedig tegyük a tetejére.
Süssük 15 percig vagy amíg aranybarnára pirul.
ki fogom próbálni ;)
ReplyDelete