Monday, February 9, 2015

Currys csirke sült répával és céklával / Chicken currey with baked carrots and beets

A hétvégi ebédet azúttal én főztem a családnak, ami sosem egyszerű kitalálni, hogy mi az, ami 4 embernek egyszerre tetszik. Így egy ázsaias ebéd mellettem döntöttem, ami mindenki tetszését elnyerte.


Hozzávalók: (4 főre)
1 kilogramm csirkemell
400 ml kókusztej
1 fej vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
2 kicsi paradicsom
3-4 db nagyobb répa
1 db nagy cékla
375 gramm basmati rízs
1 kicsi chili paprika
1 evőkanálnyi curry fűszer
Só, bors, fahéj, szerecsendió
Oliva olaj
Elkészítés:
A csirkét kockázzuk fel és pirítsuk meg pár percig olivaaolajon egy serpenyőben, mikor még nem sült át teljesen, de már a hús külseje mindenhol megsült akkor vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre egy tálba.
A vöröshagymát és a paradicsomokat kockázzuk fel, a paprikát pedig vékony szeletekre és kis darabokra szeleteljük, ha ezzel megvagyunk felforrosított serpenyőbe öntsünk olivaolajat és tegyük bele a hagymát. Amikor a hagyma már üveges kezd lenni hozzáadhatjuk a paprikát és a paradicsomot. Amikor már mindegyik zöldség megpuhult visszatehetjük mellé a húst és összeforgathatjuk vele. Ezt követően öntsük fel a kókusztejjel és adjuk hozzá a fűszereket, egy jó nagy csipet sót és fehérborsot, a chilit valamint a curryt, keverjük jól össze, fedjük le és alacsony lángon főzzük kb 15-20 percig, ideális esetben ennyi idő alatt a szósz is kellemesen besűrűsödik.
Amíg a másik edényben fő már a a hús a kókusztejes szószban, addig vágjuk vékony kis oszlopokra a répát és a céklát.
Hevítsünk fel egy serpenyőt öntsünk bele olivaoljat és dobjuk bele a zöldségeket, szórjuk meg egy csipet fahéjjal és szerecsendióval és addig süssük amíg a répa megpirul,ugyanis akkor jön ki igazán az édeskés íze. Egy harmadik edényben vizet teszünk fel forrni és a leírtak alapján készre főzzük a basmati rízst.



This weekend, I was in charge of the family lunch, which is always difficult to please 4 people. So I went with an asian dish, that everybody enjoyed a lot.
Ingredients:
1/2 lb chicken breast
400 ml coconut milk (1 can)
1 yellow onion
1 red bell pepper
2 smaller tomatoes
3-4 bigger carrots
1 big beet
375 gram basmati rice (1 1/2 cups)
1 small chili pepper
1 tablespoon curry spice
Salt, pepper, cinnamon, nutmag
Olive oil
Directions:
Start by dicing up the chicken and fry it for a couple of minutes in a pan with little olive oil. It does not have to cook all the way, just so it forms a crust on the outside. Once this is done, take it out and set it asaid for now.
Dice the onion, tomato and cut the bell pepper to thin slices. Heat olive oil in a skillet and start cooking the onoin. Once translusent, add the tomatoes and peppers. Cook until all is done and then stir in the chicken pieces into it. Pour the coconut milk and add the seasoning: big pinch of salt and pepper, the chili and curry and combine everything together. Cover the skillet with a lid and cook for 15-20 minutes on low temperature, until the sauce thickens.
While the chicken is cooking, slice the carrots and beets into small pieces. Heat a skillet, add olive oil and throw in the bars of carrots and beets. Sprinkle it with a bit of cinnamon and nutmag and cook until the carrots fry to a nice color, this is when the sweet taste of it really comes out. Meanwhile, cook the basmati rice as the directions say, and then you can serve everything side by side on a plate.






No comments:

Post a Comment