Tuesday, February 17, 2015

Asian noodles / Ázsiai tészta

After a long day of running around, and of course chating in the afternoon with Ildi about food (what else?), I had an urge to make something fast and heart warming. So I went with asian noodles, grabbed veggies from the fridge and was done in about 30minutes...
Ingredients:
3/4 red bell pepper
2 leeks
3 cloves garlic
1 handful of sugar snap peas
2 tablespoon sesame seed
1 handful cashues (unsalted)
Soy sauce, olive oil
Soba noodles
Directions:
Start by heating a bit of olive oil in a skillet and add the minced garlic, fry for a minute and then add the chopped bell pepper, the leek and the peas to it. Saute for a couple of minutes, pour some soy sauce over it and then add the sesame seed and the chopped up cashues as well. It all should be cooked but not over done, so the veggies are still crunchy and fresh. Meanwhile, boil water and cook the noodles as the directions say on the packaging. Soba noodles are done in 3 minutes, but you can use any asian noodles or regular pasta as well, what you have home at the moment. Once done, add it to the veggie mix, combine and serve. You can add more soy sauce if you want, but don't overpower the taste of the colorful lovely vegetables and nuts.



A mai rohangálós nap végén, és miután Ildivel délután még gyorsan váltottunk pár sort arról, hogy ki mit eszik vagy enne (mi másról is beszélnénk mint finom ételekről?), egyértelműen rámjött a főzhetnék. Mégpedig gyors ázsiai tésztára vágytam. A hűtőből kikaptam a gyönyörű piros kaliforniai paprikát, a borsót (héjas, zsenge, direkt ázsiai ételekhez árulják) és már készült is a vacsora...
Hozzávalók:
3/4 nagy piros kaliforniai paprika
2 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi borsó
2 evőkanál szezámmag
1 maréknyi kesudió (natúr)
Szójaszósz, oliva olaj
Ázsiai tészta
Elkészítés:
Melegítsünk egy serpenyőben egy kevés olivaolajat és adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, egy perc után mehet rá a vékony csíkokra vágott paprika, az újhagyma és a borsó. Pár percig szójaszósszal meglocsolva pároljuk, de ne legyenek a zöldségek túlfőzve, akkor finom ha ropogósak frissek maradnak. A végén mehet a mixhez a szezámmag és a felaprított kesu, és már kész is. Közben az ázsiai tésztát (rengeteg félét lehet manapság kapni, akár üvegtészta, rízstészta de hagyományos tészta is lehet ha csak az van otthon) a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint főzzük meg, ha kész adjuk a zöldségekhez, keverjük össze és már lehet is tálalni. Aki szeretné, lehet még szójaszósszal ízesíteni, de nem érdemes túlzásba vinni, nehogy elnyomja a zöldségek ízét.

No comments:

Post a Comment